100% conform met het examen

Hoe werkt het

De VCA cursus bestaat uit 12 hoofdstukken. En elk hoofdstuk hebben we opgedeeld in enkele lessen.
Zo kan je makkelijk op je eigen tempo studeren en oefenen. Heb je ergens 10 minuutjes tijd?
Ideaal voor 1 of 2 lessen van onze VCA e-learning.

VCA theorie e-learning

We leggen de theorie uit in eenvoudige, begrijpelijke taal. Met heel wat foto’s, animaties en interactieve onderdelen, krijg je een heel gevarieerde cursus. Bij ons dus geen saaie slide-na-slide cursus. Met duidelijke foto’s en illustraties wordt het ook voor een volslagen leek een eitje om de theorie onder de knie te krijgen. En ook een vleugje humor is ons niet vreemd.

VCA oefenvragen

Bij elk hoofdstuk horen ook tientallen oefenvragen. Zo kan je na elk hoofdstuk jezelf even testen. Maar ook in de online theorie zitten soms al korte vraagjes of interactieve testjes. Zo krijg je op elk moment de nodige feedback en zie je zelf of je het gesnapt hebt.

VCA proefexamen

En uiteraard zou een VCA e-learning niet compleet zijn zonder een proefexamen. Ben je klaar met alle hoofdstukken, is dit de ultieme test om te kijken of je klaar bent voor het echte werk.

Coaching

Als leerkracht, bedrijfsleider, opleidingsverantwoordelijke, HR-medewerker of preventieadviseur kan jij voor jouw organisatie mee opvolgen hoe jullie cursisten het ervan af brengen.

  • Wie heeft welk hoofdstuk afgewerkt?
  • Wie scoorde hoeveel op welk hoofdstuk?
  • Wat waren de scores voor het proefexamen?
  • ...

Je kan als coach snel en makkelijk de voortgang van je leerlingen, collega’s of cursisten volgen en bijsturen waar nodig. Geen excuus meer om onvoorbereid naar het examen te gaan!

Wat het je nodig voor onze VCA e-learning cursus?

Dat is vrij eenvoudig: je hebt een toestel nodig. Dat kan een Windows of Apple computer of laptop zijn, een Ipad of Android tablet, of een Iphone of Android telefoon.

De online VCA cursus is zeker en vast geen super zware cursus. Je hoeft dus niet direct een nagelnieuw toestel te kopen. Als je met je toestel nog prima kan surfen en filmpjes kijken, ben je klaar voor onze VCA e-learning.

Voor wie het graag wat technisch heeft: als je toestel een browser heeft die HTML5 ondersteunt, ben je er klaar voor. Dus eigenlijk bijna alle toestellen die niet ouder dan een jaar of 5 zijn. Verder geen gedoe met plugins of Flash-toestanden.